Delen:

Op de koffie met onze nieuwste collega Philippe

Twee weken geleden mochten we onze nieuwe collega Philippe Witters verwelkomen.

Tijd voor een babbel!

Dag Phlippe. Welkom bij Weygers! Waarom heb je voor onze firma gekozen?

Weygers is een familiaal bedrijf en dat kwam ook duidelijk naar voren in het sollicitatiegesprek met Alain, Tessie en Jensie. De passie voor interieur was meteen voelbaar in het kantoor. Die combinatie gaf me een heel prettig gevoel, al van bij het eerste gesprek. Als je daar de mooie referenties van de projecten nog eens bij neemt was de keuze snel gemaakt.

Hoe heb je de eerste weken ervaren bij je nieuwe werkgever?

Ik heb absoluut het gevoel dat ik bij Weygers een warm welkom gekregen heb van de nieuwe collega’s. Het is sowieso weer even wennen aan de werkwijze en de tools, maar met mijn vele vragen kan ik zeker terecht bij de collega’s voor wat meer toelichting. De grote collegialiteit weet ik ook heel erg te waarderen. Het is nu ook heel prettig om eens op de werven van collega’s te komen en hun projecten te leren kennen.

Hoe ziet je dag eruit bij Weygers?

Er staan enkele projecten in de startblokken, maar momenteel probeer ik me vooral in te werken in de nieuwe software, gecombineerd met werfbezoeken en werfvergaderingen met collega’s. Zo probeer ik op zoveel mogelijk vlakken een goed zicht te krijgen op de werkwijze en aanpak bij Weygers.

Waarin onderscheidt Weygers zich ten opzichte van andere interieurbouwers?

Ik voel heel erg de passie voor de interieurafwerking in al zijn aspecten en de gedrevenheid om van elk project het allerbeste te maken, dit samen met de klant en de onderaannemers. Ik merk ook dat Tessie en Alain nog steeds zeer kort bij de uitvoering van de projecten staan. Hun enthousiasme vind ik ook terug bij de collega’s, hetgeen samen met de vakkennis twee belangrijke aspecten zijn voor geslaagde projecten.

Wie is man achter de projectleider? Wie is Philippe Witters en wat zijn je hobby’s?

Ik ben getrouwd met Sylvie en heb 2 kinderen, Juul en Lize. Twee jaar geleden zijn we na ruim 15 jaar gewoond te hebben in Maaseik, verhuisd naar Kinrooi. In mijn vrije tijd kan ik enorm genieten van uitstapjes met het gezin, samenkomen met vrienden, mountainbiken met de zoon, recreatief lopen en fietsen en sinds kort ben ik terug aan het tennissen. Om van tijd tot tijd eens echt mijn hoofd leeg te maken, kan een heerlijke rit op de moto enorm deugd doen!

 

Trivia

 Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Kreta.

Wat is je lievelingseten?

Spareribs of lasagne.

Je favoriete voetbalploeg?

Ik volg het voetbal niet echt, maar een wedstrijd van pakweg Real Madrid of Manchester City is altijd wel plezant om te kijken.

Je favoriete acteur of actrice?

Tom Hanks.

Kat of hond?

Hond.

Wat wou je als kind altijd worden?

Piloot.