Testimonial Carmencita Peeters (Ethias)

Terug naar overzicht

Na een succesvolle samenwerking met Ethias in Hasselt, volgde ook een project in Woluwe en Oostende. Daarom gaan we graag op de koffie bij projectmanager Design & Build Carmencita Peeters.

Zoals Paul Jambers het zou vragen, “Carmencita, wie ben je? Wat doe je?” Wat is jouw rol bij Ethias?

Mijn naam is Carmencita Peeters. Afkomstig van een Spaanse moeder en een Vlaamse vader. Ondertussen zelf mama van 3 volwassen kinderen. In mijn jongere jaren was ik graag bezig met alles wat creatief was; tekenen, schilderen, knutselen,…

Vandaag ontbreekt hier helaas de tijd voor. Gelukkig kan ik mijn creativiteit en passie voor design uiten in mijn job bij Ethias als Project Manager Design & Build.

Als project manager fungeer ik als spilfiguur om diverse projecten (renovaties, herstellingen, kantoorinrichting,…) van a tot z op te volgen.

Hoe ben je met Weygers in contact gekomen?

Enkele jaren geleden werd het besluit genomen dat onze klantenzone zou afgescheurd worden van de Zetel van Vlaanderen. Tevens zou het Customer Center daarbij mee verhuizen. We vonden een nieuwe locatie op 800 meter van de Zetel van Vlaanderen. We spraken hierbij 3 firma’s aan om dit project tot een mooi einde te brengen. Daarbij kwam Weygers er het beste uit. Ik had er ook alle vertrouwen in want Weygers is toch wel een gekende firma in Hasselt en omstreken.

Vertel eens wat meer over het project waarmee je hebt samengewerkt met Weygers?

Hasselt was ons eerste project samen. Corona stak er helaas een stokje voor waardoor de timing diende aangepast te worden. Leveringen bleven uit, personeel in quarantaine,… Het waren moeilijke tijden voor iedereen.

Maar het uiteindelijke resultaat mocht gezien worden, het project in Hasselt is echt een wauw-effect! Ondertussen hebben wij ook met Weygers samengewerkt voor een project in Woluwe en zelfs in Oostende.

Hoe verliep de samenwerking met Weygers?

Vanaf de start was er een klik. Eerst met Alain Weygers en Dirk (calculator), daarna met Ruben (projectleider). Het vertrouwen was er dadelijk. Tijdens ons eerste project diende er een aanpassing te gebeuren op technisch vlak. Maar Weygers heeft dit punt zonder problemen mee opgenomen.

Waarin onderscheidt Weygers zich ten opzichte van andere interieurbouwers?

Klassiek antwoord: Prijs-kwaliteit. Maar vooral het vertrouwen, te weten dat de werken die uitgevoerd worden steeds ter harte worden genomen en met veel zorg tot een goed einde worden gebracht. Bij Weygers werken ze enkel met vakmensen, dat zie je. Ook de mensen waarmee jullie in onderaanneming werken, zijn stuk voor stuk vakmensen.

Waar hecht jij veel belang aan in een samenwerking?

Ik val misschien een beetje in herhaling. Maar er moet een klik zijn en een vertrouwensband.

Hoe kijk jij naar de toekomst m.b.t. onze samenwerking?

Als ik het alleen voor het zeggen had, graag nog veel projecten samen ;-). Maar alle projecten dienen steeds in team besproken te worden en hangen af van vele factoren zoals budget, locatie, timing etc. Zolang ik kan zal ik de firma Weygers blijven promoten!

En jouw persoonlijke toekomst? Want jouw prepensioen komt er aan volgend jaar!

Ja inderdaad. Nog iets meer dan een jaar te gaan. Het is met een dubbel gevoel. Ik heb mijn werk altijd zeer graag gedaan. Creativiteit in je job mogen leggen, een eindafwerking kunnen bewonderen, altijd een fijne samenwerking gekend. Ik zal het toch missen. Maar ik ga me niet vervelen als ik in prepensioen ben hoor, want dan kan ik eindelijk terug tijd maken om te tekenen en te schilderen.