Delen:

Een babbel met onze nieuwste collega Jeroen

Twee weken geleden mochten we onze nieuwe collega Jeroen Appeltans verwelkomen. Tijd voor een babbel!

Dag Jeroen. Welkom bij Weygers! Waarom heb je voor onze firma gekozen?

Na 10 jaar dienst bij mijn vorige werkgever, tevens ook mijn 1ste job na mijn voetbalcarrière, was de tijd gekomen voor een nieuwe uitdaging. Ik wou mezelf meer ontplooien in het vakgebied en bij ‘Weygers Totale Projectinrichting’ zag ik een mooie kans om dit te doen. Via social media kende ik het bedrijf al een beetje, de dingen die jullie realiseren spraken me vanaf het eerste moment aan en toen ik een kans zag om bij jullie te solliciteren, heb ik dat ook meteen gedaan. Bij mijn sollicitatie merkte ik een familiale sfeer op in een aangename werkomgeving en daarbij hield ik meteen een goed gevoel over dat me ook heeft overtuigd om voor jullie te kiezen.

Hoe heb je de eerste weken ervaren bij je nieuwe werkgever?

De eerste 2 weken zijn me alvast goed bevallen. Tuurlijk is het even wennen, maar het goede gevoel dat ik na mijn sollictatie had, is alleen maar bevestigd. Er hangt een fijne sfeer tussen de collega’s en ik krijg de kans en de tijd om me in te werken binnen het bedrijf. Mijn naaste collega’s kan ik ook alles vragen en ze staan me dan ook graag bij waar nodig. Ik kijk alvast uit naar meer…

Hoe ziet je dag eruit bij Weygers?

Ik ben dadelijk van start mogen gaan met een groot project in samenwerking met mijn collega Kevin. Momenteel doe ik hiervan vooral het technisch tekenwerk, het uitwerken van het maatwerk meubilair voor elke ruimte met de daarbij horende technische plannen.

Je hebt een verleden als profvoetballer bij STVV, vanwaar de stap richting de interieurbouw?

Mijn vader heeft altijd gewerkt in de bouw en dat heeft toch wel de interesse opgewekt naar alles wat met de bouw te maken heeft. Na mijn middelbare opleiding ging mijn voorkeur destijds ook uit naar een opleiding tot architect, maar op dat moment was ik al profvoetballer wat de combinatie met deze studie onmogelijk maakte. Mijn profcarrière is vroeg gestopt waardoor ik vanaf het moment dat het kon, mezelf ben gaan bijscholen tot bouwkundig tekenaar. Toen mijn toenmalige vriendin (ondertussen vrouw) dan ook nog eens voor de opleiding van interieurarchitect koos, was de stap na mijn carrière voor de hand liggend.

Waarin onderscheidt Weygers zich ten opzichte van andere interieurbouwers?

Ik ben hier nog maar kort, maar ik denk dat Weygers tot het uiterste gaat om de wensen van de klant te realiseren en geen enkele uitdaging hierbij uit de weg gaat. Dit willen ze graag binnen een familiale sfeer aanpakken waar de klant zich goed voelt en zich met al zijn vragen tot ons kan richten. Dit kan alleen met een sterk team van creatieve en technische vakmensen die het project tot een goed einde kunnen brengen.

Wie is man achter de technisch tekenaar? Wie is Jeroen Appeltans en wat zijn je hobby’s?

Mijn leven heeft grotendeels in het teken van voetbal gestaan. Ik heb altijd voor mijn sport geleefd en hiervoor de nodige opofferingen gedaan. Na de vele blessures en de geboorte van mijn 1ste zoontje Luka, heb ik 2 jaar geleden beslist om te stoppen met voetballen. Ik heb er bewust voor gekozen om het even wat rustiger aan te doen en vooral te genieten van mijn gezin. Ik zou mezelf dan nu ook omschrijven als een rustige levensgenieter die al eens graag gaat eten en kan genieten van een leuke vakantie. Voor de rest probeer ik nog wat recreatief te sporten en dan vooral padel, lopen en fitness.

 

Trivia

 Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Mykonos

Wat is je lievelingseten?

Italiaans : lasagne, spaghetti, …

Je favoriete voetbalploeg?

Club Brugge

Je favoriete acteur of actrice?

Denzel Washington

Kat of hond?

Hond

Appel of peer?

Appel natuurlijk 😉