Delen:

Op de koffie met onze nieuwste collega Lorenz

Lorenz begon in juni aan zijn job als calculator bij Weygers

Dat werd hoog tijd voor een babbel!

Dag Lorenz. Welkom bij Weygers! Waarom heb je voor onze firma gekozen?

De voorbije jaren heb ik quasi altijd in de bouwsector gewerkt. Alleen bleef ik steeds wat op mijn honger zitten of ontbrak er iets. In mijn vrije tijd vertoef ik vaak en graag in een creatieve omgeving. En toen ik Weygers leerde kennen kreeg ik meteen het gevoel dat daar de sleutel wel eens zou kunnen liggen, nog steeds de bouw maar dan toch wat creatiever qua invulling. Met daarbij de familiale sfeer tussen de collega’s, de drive bij iedereen en de interessante projecten was ik snel overtuigd.

Hoe heb je de eerste maanden ervaren bij je nieuwe werkgever?

Ik ben gestart in een zeer drukke periode voor Weygers, zeker voor mijn collega’s binnen calculatie. Maar ondanks de hectiek en de vele deadlines hebben zij er nooit een probleem van gemaakt om het nodige uit te leggen en te helpen bij alle vragen die ik had. Iedereen is ook super vriendelijk voor elkaar wat voor een leuke sfeer zorgt.

Hoe ziet je dag eruit bij Weygers?

Dit kan nogal variëren. Het ene moment ben ik volop onderaannemers aan het contacteren voor prijsoffertes. Het andere moment vergezel ik mijn collega’s binnen calculatie of onze in-house interieurontwerpers naar een werf. Tot slot moet al de verkregen informatie ingegeven worden in onze calculatiesoftware om finaal een overzichtelijke offerte aan de klant te bezorgen.

Waarin onderscheidt Weygers zich ten opzichte van andere interieurbouwers?

Bij Weygers gaan ze niet snel de uitdaging uit de weg merk ik. Iedereen vanuit zijn eigen domein vliegt er steeds in met de nodige drive en passie en wil tot het uiterste gaan voor het beste resultaat. Zowel intern als extern naar de klanten toe wordt er ook heel open en duidelijk gecommuniceerd.

Wie is de man achter de calculator? Wie is Lorenz Geens en wat zijn je hobby’s?

Mijn vrouw Marcia en ik zijn samen verantwoordelijk voor twee lieve dochtertjes, Lotje en Renee. Met ons gezinnetje wonen wij in Mol, in hartje Kempen, waar ik ook ben opgegroeid. Als kind ben ik al snel de muziekwereld ingerold met een trompet in de handen en tot op vandaag doe ik dit nog met veel plezier. Vele uurtjes van mijn vrije tijd gaan dus naar repetities en optredens met verschillende orkesten en bands. Daarnaast ontdekte ik ook de wondere wereld van het grafisch ontwerpen waar ik me graag verdiep in het maken van affiches, logo’s, geboortekaartjes, 3D-ontwerp van huisjes en zo verder. Tot slot kan ik enorm genieten van een vakantie in de bergen.

 

Trivia

 

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Oostenrijk (winter en zomer)

Wat is je lievelingseten?

Hier krijg ik keuzestress.. Ik mag zoveel graag. Maar tegen goede sushi zeg ik de laatste tijd niet snel nee.

Je favoriete sportploeg?

Een echte voorkeur heb ik niet per se. Binnen eender welke sport, als ze er echt voor gaan kijk ik met plezier.

Je favoriete acteur of actrice?

Peter Van Den Begin

Kat of hond?

Hond

Wat wou je als kind altijd worden?

Politieagent of Special Forces