Delen:

Meester-patissier Roger Van Damme kiest voor Weygers!

Vorig jaar nam de bekende sterrenchef en meester-patissier Roger Van Damme het Antwerpse desserthuis Désiré De Lille over. Na een rebranding volgt ook een nieuwe vestiging in Durbuy onder de naam Désirée.

Het is voor de inrichting van deze locatie dat Roger Van Damme beroep doet op Weygers Totale Projectinrichting. Samen met architectenbureau Atelier 47 zal het historisch pand omgevormd worden tot een zoete tempel in een warme, Ardense sfeer.

Désirée is niet het eerste prestigeproject. Zo werd enkele jaren geleden het Antwerps luxe-suitehotel Gulde Schoen van ex-Rode Duivel Mousa Dembélé en sterrendomein La Butte Aux Bois in Lanaken onder handen genomen door onze interieurartiesten.

 

INTERVIEW MET ROGER VAN DAMME EN ALAIN WEYGERS

Dag Roger, we staan hier vandaag in Durbuy. Leg eens uit waarom.

“De bedoeling is om zowel toeristen als lokale bewoners lekkernijen te bieden. Zo kunnen ze hier genieten van lekkere pannenkoeken en wafels maar ook van zuiderse tapas gecombineerd met een heerlijk glaasje champagne, een fris speciaal bier of een vers geshakete cocktail. We willen een stukje Désirée naar Durbuy brengen.”

 Waarom juist Durbuy?

“Als kleine jongen werd mij gezegd dat Durbuy het kleinste stadje van België is. Aangezien ik een klein jongetje ben, houd ik ervan om in een klein stadje als Durbuy een nieuw concept te starten.”(knipoogt)

Ga je zelf veel aanwezig zijn in het restaurant?

“Ik zal hier zeker aanwezig zijn maar het is niet de bedoeling dat ik zelf zal koken. Ik wil de mensen uit de omgeving een job aanbieden en mijn ervaring overbrengen zodat deze mensen een stap verder kunnen gaan in hun carrière en leven.”

Wanneer zal het restaurant openen?
“1 juli is het streefdoel ondanks de enorme tijdsdruk voor de jongens op de werf maar ze zijn enorm hard hun best aan het doen. De mensen van Weygers zijn een mooie taart aan het klaarmaken, het is aan ons om er nadien de kers op te zetten.”

Hoe zal het restaurant eruit zien? Wil je een bepaalde vibe creëren?

“Het is onze bedoeling om verschillende Désirée’s te openen waarvan Antwerpen voornamelijk ons  paradepaard zal worden. Maar Durbuy zal hier uiteraard niet voor moeten onderdoen. We houden rekening met de regio en het interieur zal een Ardense, warme sfeer uitstralen. Onze gasten moeten niet het gevoel hebben dat ze vlug hun koffie moeten uitdrinken en verder gaan shoppen. Ze moeten op hun eigen tempo kunnen genieten van het uitzicht, de sfeer en onze lekkernijen.”

Je vermeldde eerder al dat je met Weygers Totale Projectinrichting in zee bent gegaan. Leg eens uit waarom, want een Antwerps merk dat in Durbuy samenwerkt met een Limburgse interieurbouwer is niet voor de hand liggend.

“Goh, weet je wat het is? “Die Limburgers liggen me nauw aan het hart.” (imiteert een Limburgse tongval) Na het eerste gesprek met CEO Alain Weygers had ik direct een klik. Er was meteen het gevoel dat ik niet 1 Désirée wil maken met de firma Weygers maar hopelijk ook meerdere in de toekomst.”

Hoe zou je Weygers in 1 zin omschrijven?

“Een hartverwarmend, professioneel familiebedrijf waar de mensen het gevoel hebben dat ze voor hun vader werken en niet voor hun baas ondanks de dagelijkse druk waar een bouwfirma altijd mee te kampen heeft. “

Dag Alain Weygers, waarin maakt Weygers het verschil ten opzichte van de concurrentie om dit project tot een goed einde te brengen?

“We konden Roger van in het begin geruststellen dat we het project binnen de voorgelegde termijn konden realiseren. Bovendien zijn we het gewoon om ons flexibel en meedenkend op te stellen. Ook een rondleiding door ons bedrijf heeft Roger overtuigd van onze professionele manier van werken en de passie van onze mensen voor het bouwen van topinterieurs. En uiteraard moet ik Roger bijtreden dat er direct een klik was tussen ons. “

Wat maakt dit project uitdagend en uniek?

“Door de ligging in een klein pittoresk stadje zoals Durbuy wordt er rekening gehouden met de authenticiteit van het historisch pand waarin de nieuwe Désirée zal verrijzen. Voor ons is het interessant om te werken met bepaalde materialen waar we doorgaans niet vlug mee in aanraking komen. Verder is het leuk om deel uit te maken van de opwaardering van Durbuy wat nu al enkele jaren aan de gang is.”